Haus Lothringen

Billedet opdateres hvert 20. minut. Se andre live feeds på https://www.gasteinertal.com/webcam/

Oplev de Østrigske ishuler

Oplev en af verdens mest imponerende naturlige vidundere – Eisriesenwelt, verdens største ishule, beliggende i Werfen, kun 45 km syd for Salzburg. Dette internationale udflugtsmål er en uforglemmelig oplevelse, og på din rejse mod Tyskland kan du nemt besøge hulen ved at køre fra A10-motorvejen ved frakørsel 43 mod Werfen.

Den imponerende ishule strækker sig over hele 42 km, men det er kun de første kilometer, der er dækket af spektakulære og skulpturelle isformationer. Med en konstant temperatur under frysepunktet er det vigtigt at medbringe varmt tøj og godt fodtøj, samt hue og handsker, selv hvis du besøger hulen i august måned. Gæster udstyres med karbidlamper for at kunne se isskulpturerne, og magnesiumlys skaber en fortryllende belysning i det indre.

Rundvisningen i ishulen varer ca. 75 minutter, men planlæg gerne 3-4 timer i alt til hele besøget. Hele familien kan nyde en tur i ishulen, men bemærk venligst, at besøget kræver en vis fysisk form, og det kan være for anstrengende for børn under 3-4 år samt personer med gangbesvær eller hjerte-/kredsløbssygdomme. Turen starter med en hyggelig spadseretur til svævebanen, efterfulgt af en let gåtur til hulen, hvor man skal forcere trapper.

Eisriesenwelt er åben fra maj til oktober, og det er en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Ørneborgen

Ca. 45 km syd for Salzburg ligger den imponerende fæstning Burg Hohenwerfen oppe i bjergene på en markant 155 meter høj klippevæg lige ovenfor byen Werfen. Hvis man er i bil til Gastein, kan man på hjemturen efter kort tids kørsel se fæstningen flot beliggende i horisonten fra A10 og køre dertil via frakørsel 43 mod Werfen.

 

Fæstningen er i Danmark kendt under navnet Ørneborgen efter bestseller romanen og den amerikansk/britiske krigsfilm af Alistair MacLean ’Where Eagles Dare’ fra 1968 med Richard Burton, Clint Eastwood og Mary Ure i hovedrollerne. Fæstningen blev brugt som slottet Schloss Adler, det uindtagelige hovedkvarter for Waffen-SS i det sydlige Bayern. Både roman og film betragtes i dag som klassikere. 

 

Burg Hohenwerfen er fra omkring det 11. århundrede og har igennem tiden mest været brugt som fængsel. Fra 1938 til 1987 husede fæstningen en politiskole. I dag kan man opleve fæstningen og mange forskellige typer arrangementer i løbet af året, f.eks. koncerter, teaterforestillinger og borgfeste.

Lichtenstenklamm

Dyk ned i et naturskønt eventyr i Østrigs imponerende Lichtenstein-kløft! Denne dramatiske kløft med stejle klipper og brusende vandfald er et paradis for naturelskere og vandrere. Følg de velplejede stier, kryds broer og trapper, og oplev den uforlignelige skønhed i denne geologiske vidunder.

Lichtenstein-kløften er også fyldt med kultur og historie, med ruinerne af et gammelt slot, der tilføjer mystik og charme til dette enestående udflugtsmål. Tag med på en uforglemmelig rejse gennem denne naturskabte perle og opdag det magiske i Lichtenstein-kløften!